X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Un diplomat olandez, bătut în locuința sa din capitala rusă

16 oct. 2013,, 11:12   Externe
3650 5
Foto: msps.su
Un diplomat de rang înalt din ambasada Olandei la Moscova a fost legat și bătut în propriul apartament de un grup de persoane care s-au dat drept electricieni, la o săptămînă după un incident similar în care a fost implicat adjunctul ambasadorului rus la Haga și care a tensionat relațiile dintre Rusia și Olanda.

Ministrul olandez de Externe Frans Timmermans a declarat că diplomatul, Onno Elderenbosch, a suferit răni ușoare și este în afara oricărui pericol. El l-a convocat pe ambasadorul rus pentru explicații.
Timmermans și-a prezentat deja scuze pentru incidentul de săptămîna trecută cînd Dmitri Borodin, adjunctul ambasadorului rus la Haga, a fost reținut de poliție timp de mai multe ore, acuzat că și-a agresat copiii.

Președintele rus Vladimir Putin somase Olanda să își prezinte scuze pentru acest incident care a declanșat mai multe proteste în fața ambasadei olandeze din Moscova.

Potrivit BBC, Elderenbosch, în vîrstă de 66 de ani, de asemenea adjunct al ambasadorului olandez la Moscova, a fost agresat de doi bărbați care aparent reparau liftul la etajul unde se află apartamentul diplomatului.

Cei doi au desenat apoi cu un ruj de buze o inimă pe o oglindă din apartamentul diplomatului și literele LGBT - acronim în limba engleză pentru lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali, aluzie probabil la libertatea de care se bucură minoritățile sexuale în Olanda, dar lipsite de aceste drepturi în Rusia.

Relațiile dintre Rusia și Olanda sînt deja tensionate după ce autoritățile ruse au arestat un grup de 30 de ecologiști din diverse țări care, la bordul unei nave a organizației Greenpeace, au încercat să saboteze o platformă de extracție a petrolului din Oceanul Arctic. Toți au fost acuzați de piraterie de autritățile ruse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?