X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Ucraina va continua să insiste pe deschiderea unui consulat în Tiraspol

15 oct. 2013,, 17:15   Societate
3820 0
Foto: dniester.eu
Deschiderea consulatului Ucrainei în Transnistria ar permite soluționarea mai multor probleme cu care se confruntă cetățenii ucraineni care locuiesc în regiune. Declarația aparține ambasadorului Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, și a fost făcută în cadrul unui interviu acrodat publicației ”Jurnal de Chisinau” Diplomatul a amintit că în regiunea transnistreană locuiesc aproximativ 90 de mii de cetățeni ai Ucrainei, de aceea Ucraina este obligată să le asigure toate drepturile, inclusiv asigurarea serviciilor consulare.

” Problema deschiderii unui consulat a fost ridicată de Ucraina în mod oficial în timpul întrevederii ministrului ucrainean de Externe, Leonid Kojara, cu omologul său moldovean, Natalia Gherman, în iunie curent, la Odesa. De asemenea, președintele Viktor Ianukovici a abordat acest subiect în timpul întrevederii cu președintele Nicolae Timofti din iulie curent. Însă, pe moment, încă nu avem niciun răspuns din partea RM”, a menționat Pirojkov.

”Kievul nu consideră că deschiderea unui consulat în regiunea transnistreană ar încălca suveranitatea RM. Republica Moldova a invocat Convenţia de la Viena privind relațiile consulare, conform căreia partea moldovenească trebuie să garanteze securitatea personalului acestui consulat”, a conchis diplomatul ucrainean.

Amintim că Rusia de mai mult timp insist asupra deschiderii unui consulat al său în Tiraspol, însă deocamdată fără succes.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?