Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

La Chişinău a avut loc un flashmob împotriva traficului de fiinţe umane

15 oct. 2013,, 15:30   Societate
3493 0
Foto: moldova.org
Studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM), în colaborare cu secretariatul permanent al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, au desfăşurat marţi, lîngă Arcul de Triumf, un flashmob, invitînd oamenii să lupte cu traficul de fiinţe umane.

Potrivit Agenţiei "Infotag", manifestanţii au plasat 20 de manechine din carton, pe care erau scrise poveştile a 20 de victime ale traficului, după care au onorat memoria celor decedați în urma violenţei cu un minut de reculegere.

Potrivit participanţilor la acţiune, "pe data de 18 octombrie este sărbătorită Ziua Europeană de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane. Cu ocazia acestei zile este desfăşurat flashmobul cu îndemnul de a susţine şi de a oferi ajutor celor ce au avut de suferit pe urma traficului".

Organizatorii au comunicat că "în 2012, în Moldova au fost înregistrate 198 de cazuri, dintre care în 24 de cazuri sînt implicaţi copii, iar in 60% sînt implicate femei".

Din spusele participanţilor "conducerea ţării întreprinde măsuri de combatere a violenţei şi a traficului de fiinţe umane şi situaţia are o dinamică pozitivă. Totuşi, mai este mult de lucru."

Cu ocazia Zilei Europene de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane, în Moldova, de pe data de 15 pînă pe 20 octombrie vor avea loc mese rotunde tematice, expoziţii de fotografii şi vor fi derulate filme.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?