Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Moldova va apela la un consultant internațional în problema privatizării companiilor de întreținere a drumurilor

14 oct. 2013,, 22:38   Economie
3644 0
Foto : noi.md
Republica Moldova a anunțat un concurs pentru selectarea unui consultant internațional pentru asistență în problema privatizării companiilor care se ocupă de întreținerea drumurilor rutiere, transmite NOI.md. Concursul vas dura pînă pe 11 noiembrie 2013. Se preconizează că consultantul își va începe activitatea în anul 2014 și aceasta va dura circa 10 luni. În calitate de consultant poate fi o firmă sau un grup de firme cu o experineță bogată în domeniu și cunoașterea excelentă a țării/regiunii.

Potrivit unui comunicat emis de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), activitatea consultantului va fi achitată din contul unui fond special al acționarilor BERD, care cofinanțează reparația traseelor naționale din Moldova în comun cu Banca Europeană de Investiții. Cheltuielile pentru serviciile acordate de consultant se cifrează la 500 de mii de euro (fără TVA). Printre sarciniile de bază ale consultantului se numără: elaborarea planului de privatizare și susținerea privatizațională a companiilor care se ocupă de întreținerea drumurilor; elaborarea unor noi tipuri de contracte pentru întreținerea drumurilor (cu respectarea criteriilor); consolidarea potențialului în cadrul Administrației de Stat, inclusiv pentru susținerea privatizării, implementarea concurenței în viitor, monitorizarea realizărilor în bază de contracte și plăți.

De menționat, că în lista actualizată recent de Guvern a bunurilor publice care urmează a fi privatizate au fost incluse următoarele societăți pe acțiuni: "Drumuri Cahul", "Drumuri-Rîşcani","Drumuri-Soroca", "Drumuri Ialoveni", "Drumuri-Cimislia", "Drumuri Orhei", "Drumuri Criuleni", "Drumuri-Căuşeni", "Drumuri-Bălţi", "Drumuri-Edineţ", "Drumuri-Străşeni".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?