X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Expert: Sîntem o țară cu cele mai mici venituri ale populației și cele mai mari prețuri

12 oct. 2013,, 15:30   Societate
4125 2
Foto: facte.ru
Ukraina și Belarus, urmate de Republica Moldova, sînt considerate cele mai sărace țări din Europa, potrivit ultimului raport realizat de Global Wealth Report 2013 și lansat de Credit Suisse Research Institute. În opinia experților economici din țara noastră, toate topurile ascund o notă de subiectivism, dar, de fapt, în Moldova nivelul de trai este cu mult mai jos decît în cele două țări menționate.

Solicitat de NOI.md. expertul economic, Viorel Chivriga a menționat că sîntem codași la mai multe aspect ce țin de veniturile populației, prețuri la produse și medicamente, mediu de afaceri. “Nu avem nici un progres vizavi de dezvoltarea economică, de nivelul bunăstării populației și, mai ales, de speranța la viață. Nu avem rezultate la niciunul dintre aceste capitole. Avem o economie, care funcționează după o paradigmă învechită. Nu avem un mediu de afaceri confortabil atît pentru agenții noștri economici, cît și pentru investitori. Avem prețuri exorbitante și la produsele alimentare, la medcicamente. Cred că după veniturile populației, noi suntem cu mult mai jos decît Ukraina și Belarus”, a menționat expertul.

Pentru ameliorarea situației, în opinia lui Viorel Chivriga, statul ar trebui să realizeze reforme palpabile pentru cetățeni. “Nu trebuie să operăm cu rezultate intuite, ci unele, care să fie resimțite de cetățeni. Politicile de stat trebuie alimentate nu doar cu bani din afară. Trebuie să păstrăm oamenii noștri în țară, pierdem și forță de muncă, și populație. Fapt care va fi catastrofal pentru R.Moldova”, a mai concluzionat expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?