X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

CNAM: Promovarea unui mod de viață sănătos costă mai puțin decît tratamentele medicale

11 oct. 2013,, 09:20   Societate
4125 0
Foto: vlk.lt
"Spune Da pentru sănătatea ta!" – acesta este genericul campaniei de promovare a modului de viaţă sănătos, lansate astăzi de Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Ministerul Sănătăţii, notează NOI.md.

Potrivit lui Mircea Buga, directorul general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, campania este deja la a treia ediție, care vine cu unele elemente noi. „O nouă componentă de promovare a unui mod de viață sănătos va ține de igiena personală. Traversăm acum o perioadă mai complicată, cînd costurile la serviciile medicale sînt mari, de aceea trebuie să punem accentul pe astfel de campanii, care sînt mult mai ieftine. Orice campanie de promovare duce la economii de 10 ori mai mari decît cheltuielile pentru tratamentele medicale”, a specificat Buga.

Ministrul sănătății, Andrei Usatîi, prezent la conferința de lansare, a menționat că obiectivele acestei campanii se încadrează în prevederile documentelor elaborate de ONU ce vizează prevenirea maladiilor netransmisibile. “În prezent, în statele din lume se cheltuie pentru sănătate în medie 5,6 la sută din PIB, iar în 2050 se estimează că se va ajunge la 30 de procente, de aceea campaniile de promovare diminuează cheltuielile adăugătoare pentru tratare”, a spus ministrul.

Coordonatorul campaniei, Vlad Costandoi, a menționat că în cadrul acesteia vor avea loc mai multe activități. “Va avea loc o expoziție cu vînzare de produse sănătoase și ecologice. De asemenea, pe 13 octombrie va fi organizată o cursă de ciclism cu itinerarul Chişinău-Căpriana-Chişinău”, a anunțat Costandoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?