Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Experți: Declarațiile Rusiei privind introducerea vizelor pentru Ucraina nu vor afecta Moldova

10 oct. 2013,, 16:27   Societate
4718 2
Foto: tribuna.md
Serghei Glaziev, consilierul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a menționat într-un interviu pentru postul de radio „Eho Moskvî” că există probabilitatea introducerii vizelor pentru Ucraina, avînd în vedere aspirațiile de eurointegrare ale acestei țări. Experții moldoveni au calificat afirmațiile lui Glaziev ca find absolut neserioase și care nu vor afecta R.Moldova.

Solicitat de NOI.md, analistul politic Vitalie Andrievschi a menționat că atitudinea consilierului rus este iresponsabilă. “Se contrazice pe sine, pentru că Rusia poartă negocieri cu UE privind regimul fără vize. Trebuie să facem distincție între asociere și aderare, care sînt două lucruri diferite. Dacă Ucraina va intra în UE, atunci va fi nevoită să introducă vize, cum a făcut România cu Moldova, de exemplu. Sînt declarații iresponsabile, care provoacă un val de reacții negative în societatea din Ucraina. Nu ne va afecta pe noi însă, doar va adăuga negativism imaginii Rusiei”, a specificat expertul.

Un alt analist, Oazu Nantoi, a spus pentru NOI.md că Serghei Glaziev se ocupă de lucruri total neserioase. „Ce face el? Ba amenință Ucraina cu apocalipsa în cazul apropierii de UE, ba vrea să introducă regim de vize. Astea sînt niște vorbe de tîrg. Dacă privim mai bine, vedem că Rusia este cea care menține acest regim separatist în R.Moldova, și nu Uniunea Europeană. Armata Rusiei este dislocată pe teritoriul țării noastre, nu al UE. Nu cred că există vreun pericol pentru Moldova în ce privește un eventual regim de vize cu Ucraina. Declarațiile lui Glaziev nu au cum să ne afecteze pe noi”, a adăugat Oazu Nantoi.

Menționăm că la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc în noiembrie, R. Moldova şi Georgia urmează să parafeze Acordul de asociere cu UE, iar Ucraina – să semneze documentul respectiv, parafat acum doi ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?