X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Serviciul Fiscal va oferi cetățenilor declarații pe venit precompletate

10 oct. 2013,, 15:22   Economie
5092 0
Foto: esp.md
Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) intenționează să elaboreze și să implementeze un mecanism de informare a persoanelor fizice despre veniturile acumulate pe parcursul anului fiscal și să le expedieze declarații pe venit precompletate, transmite NOI.md.

Propunerea a fost prezentată de șeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul unei ședințe de lucru, în cadrul căreea a menţionat importanţa redefinirii relaţiei între cetăţean şi administraţia publică, respectiv între contribuabili şi administraţia fiscală, în sensul facilitării accesului acestora la serviciile şi informaţiile publice, prin intermediul tehnologiei informaţiei.

Avînd în vedere faptul că actuala procedură de depunere a declaraţiei de venit este anevoioasă pentru anumite categorii de cetăţeni, Ion Prisăcaru a punctat necesitatea ca organul fiscal să completeze şi să expedieze contribuabilului declaraţia veniturilor acumulate, aşa-numita declaraţie precompletată, care ar facilita participarea contribuabilului la acest exerciţiu. Pentru implementarea acestui mecanism s-a propus elaborarea unui program cu acţiuni şi termene concrete.

Ion Prisăcaru a mai relevat necesitatea asigurării unei calități înalte a serviciilor publice online pentru realizarea tuturor planurilor autorităților privind dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor de guvernare electronică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?