Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

CC a sistat verificarea constituționalității hotărîrii privind concesionarea aeroportului

8 oct. 2013,, 15:25   Societate
3512 3
Foto: noi.md
Curtea Constituțională a sistat procedura de examinare a constituționalității hotărîrii de guvern privind concesionarea Aeroportului International Chișinău. Decizia a fost pronunțată acum cîteva minute, transmite NOI.md.

Sesizări pe marginea acestui subiect au fost depuse la CC de către deputaţii liberal-reformatori şi cei comunişti. Reformatorii invocau că hotărîrea guvernului din 29 mai este neconstituțională, întrucît la acel moment executivul avea competențe limitate.

La rîndul lor, comuniștii se arătau nemulțumiți vizavi de decizia de concesionare, dar și de raportul privind rezultatele concursului de selectare a concesionarului.

După decizia curții, deputatul liberal-reformator Ion Hadârcă a spus că va ataca în instanța de judecată această hotărîre, din moment ce magistrații Curții Constituționale nu au dorit să se pronunțe pe acest caz.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat la începutul lunii septembrie curent pentru o perioada de 49 de ani, printr-o hotărîre de guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?