X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

El Pais: 6 știri care au schimbat lumea în ultimele trei luni

8 oct. 2013,, 10:43   Externe
2577 0
Foto: blogspot.com
Ce lucruri surprinzătoare s-au întîmplat pe planetă din lună iulie pînă în prezent ? – se întreabă jurnalistul Moises Naim de la El Pais. Și enumeră șase știri, care, în opinia sa, au schimbat foarte multe.

1. "Sirienii folosesc arme chimice". Obama nu a putut interveni , iar Putin a reușit.

2. "Putin s-a născut din nou", - afirmă autorul. Anterior, influența internațională a lui Putin era în scădere. Dar "utilizarea de arme chimice, refuzul Parlamentului britanic de a autoriza intervenția militară în Siria și decizia neașteptată a lui Obama de a pune în discuție în cadrul Congresului planul de intervenție în Siria – unde acest plan, în mod cert ar fi fost refuzat - au creat o șansă pe care Putin a fost capabil să o folosească", se spune în articol. În opinia autorului Putin s-a "transformat" din "autocratul care susține regimul criminal" într-un lider, care a prevenit războiul. " Astfel, încă o dată s-a confirmat că realismul magic înflorește nu numai în America Latină " - ironizează autorul.

3. "Plecarea lui Mursi". " În lumea contemporană este mai ușor să accezi la putere, dar este mult mai dificil să o exerciți, iar să o pierzi este și mai ușor", - spune autorul.

4. "Apariția lui Rouhani". Autorul explică victoria lui Rouhani în alegeri și" dezghețul " în relațiile americano - iraniene prin faptul că sancțiunile internaționale au acționat asupra iranienilor.

5. Puterea mișcării americane "Tea Party". De fapt, a suspendat activitatea instituțiilor de stat a SUA și poate declanșa o criză financiară globală.

6. Vestea că Statele Unite s-au clasat pe primul loc în lume după extracția petrolului și gazelor . "Aceasta va schimba lumea ", - spune autorul .


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?