Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Primele fisuri în coaliție?

8 oct. 2013,, 10:29   Politică
16553 9
Foto: protv.md
In coalitie au aparut probleme de comunicare. O recunosc chiar membrii acesteia. Marul discordiei este reaprobarea concesionarii aeroportului Chisinau de catre Guvern. In replica, reformatorii au atacat inca o data la Curtea Constitutionala hotararea Guvernului de a concesiona aeroportul.

Ion Hadîrcă a mentionat ca democratii si liberal-democratii nu au discutat cu reformatorii inainte de a propune decizia de concesionare a aeroportului in agenda Guvernului.

"Este punct de plecare din care cauza reprezentantii nostri nu au votat. Ei au avut atitudine separata, au pus la indoaiala legalitatea adoptarii acestei decizii de copletare a agendei Guvernului, care un figura in agenda initiala, necoordonata in prezidiul Guvernului. Organul de coodonare a reprezentantilor nostri in Guvern este prezidiul. Este o problema de necomunicare", a mai adaugat reformatorul.

In replica, Dumitru Diacov, liderul PD, afirma ca acestia au avut sanse sa se expuna pe marginea acestui subiect pana a fi votata aprobarea in Parlament. "Probleme de comunicare au existat intotdeauna si vor exista. Grupul parlamentar a avut posibilitatea sa spuna punctul sau de vedere la tribuna Parlamentului. Grupul parlamentar a votat in Parlament pentru decizia care a fost propusa si domnul Hadarca a semnat aceasta decizie impreuna cu mine si cu domnul Strelet", a spus Diacov.

Igror Dodon spune insa, ca PD si PLDM doar se folosesc de reformatori pentru a-si urmari scopurile politice. "Liberalii sunt 'bednaie rostveniki', de care a fost necesar doar sa rezolve niste probleme in momentul cand trebuia votat Guvernul si acum, din cand in cand, le asigura majoritatea", a spus Dodon.

Azi Curtea Constitutionala va examina hotararea Guvernului privind concesionarea aeroportului pentru urmatorii 49 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?