Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Oficial străin: Reforma în sistemul justiției rămîne prioritară pentru R.Moldova (VIDEO)

7 oct. 2013,, 16:42   Societate
3260 0
Foto: noi.md
Reprezentanții Federației Internaționale pentru Drepturile Omului (FIDH), aflați la Chișinău, au făcut publice astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele Raportului de monitorizare a R.Moldova vizavi de problema torturii și relelor tratamente, care continuă să fie aplicate în țara noastră, notează NOI.md.

Președintele de Onoare al FIDH, Souhayr Belhassen, a declarat că acest raport al Federației este primul realizat pentru R.Moldova. „Există progrese, dar ele sînt încă prea mici. De aceea este foarte important să fie depuse eforturi în continuare de către autorități pentru a diminua acest flagel, care este aplicat încă în comisariatele de poliție din R.Moldova. Mă refer aici însă și la regiunea transnistreană, unde, de exemplu, condițiile de detenție sînt insuportabile. Trebuie să fie respectate drepturile la avocat, la accesul pentru serviciile medicale ale deținuților. Reforma în sistemul justiției rămîne o prioritate pentru Moldova”, a afirmat oficialul străin.

Raportul a fost realizat împreună cu Asociația “Promo-LEX” din R.Moldova. Reprezentantul acesteia, Pavel Postică, a menționat în cadrul conferinței că, deși mai există multe lacune, totuși s-au constatat anumite succese la capitolul activitatea ministerului de interne, de exemplu. “Referitor la MAI, grupul de experți a subliniat că anumite spații publice din cadrul instituției au fost dotate cu camere video. Și asta pentru a supraveghea comportamentul colaboratorilor MAI, ca ei să nu aplice față de vreo persoană venită la interogatoriu, bunăoară, relele tratamente”, a menționat Postică.

Raportul prezentat se bazează pe datele acumulate din 2009 pînă în noiembrie 2012.

Federația Internațională pentru Drepturile Omului include 178 de organizații membre în toată lumea.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?