Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

217 cutremure, în două săptămîni. Există vreo legătură între seismele din Galaţi şi cele din Vrancea? (VIDEO)

7 oct. 2013,, 10:13   Externe
5202 0
Foto : antena3.ro
Un număr de 217 de cutremure, în două săptămîni, în Galaţi. Numărul lor a fost anunţat duminică seara, de cercetătorul Mihai Diaconescu, de la INFP, transmite Antena 3.ro.

Mihai Diaconescu, cercetător geofizician la Institutul Naţional pentru Fizica Pămîntului (INFP), spune că între cutremurele din Galaţi şi cele de azi din Vrancea nu este nicio legătură.

"În opinia mea, nu au legătură. Nişte cutremure mici nu pot genera un seism mare, dar după un cutremur mare pot fi unele mici", a spus cercetătorul Diaconescu, de la INFP, duminică, la Sinteza zilei.

Mai mult, specialistul susţine că seismele din Vrancea sunt de adîncime, adică invers faţă de cele din Galaţi.

La rîndul său, şi prof. dr. Victor Mocanu, decanul Facultăţii de Geologie şi Geofizică, consideră că nu există legătură între seismele din Galaţi şi cele din Vrancea.

Studiile arată că, în următorii ani, pot fi 2-3 cutremure de peste 7 grade. La un astfel de eveniment, circa 372 de clădiri din Bucureşti prezintă un risc ridicat de prăbuşire.
Gălăţenii spun că nu mai pot dormi nopţile de frică să nu se producă vreun alt cutremur.

Oamenii spun că simt că parcă nu mai pot scăpa de furia naturii, avînd în vedere că după inundaţiile care tocmai au trecut, acum au venit seismele.
Specialiştii demontează clar părerile gălăţenilor, care spun că aceste seisme care nu le mai dau pace sunt cauzate de sondele din zonă.

"Nu sunt argumente pentru acest lucru", susţin specialiştii.

Totodată, seismologii au înconjurat zona cu staţii seismice care transmit în timp real toate înregistrările produse acolo şi spun că este probabil ca astfel de seime să se mai producă.

Gălăţenii "cutremuraţi", la capătul răbdării: Să vină din străinătate, să ne spună ce se întîmplă. Speriaţi de cele peste 100 de cutremure din ultimele 12 zile, oamenii cer acum ajutor din străinătate, după ce specialiştii români nu au încă un răspuns la această situaţie.









0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?