Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Petru Lucinschi infirmă enunţul antirus, pe care i l-a atribuit presa

5 oct. 2013,, 14:15   Politică
5268 8
Foto: newsmoldova.md
În legătură cu interpretarea greşită şi deseori tendenţioasă a enunţurilor mele de la începutul lunii septembrie în cadrul emisiunii „Puterea a patra” a postului de televiziune N4, unde erau discutate relaţiile moldo-ruse, vreau să menţionez că inspiră regret faptul că în scopul manipulării opiniei publice unele mijloace de informare continuă să utilizeze fragmente din interviul cu mine, scoase din context, - a declarat vineri pentru AŞ Novosti-Moldova Petru Lucinschi, al doilea Preşedinte al Moldovei.

„Deoarece insinuările în legătură cu enunţurile mele au rezonanţă internaţională, vreau să subliniez încă o dată că unul din portalurile de ştiri a difuzat informaţie denaturată, care mai apoi a fost tirajată de alte medii. În cadrul emisiunii eu am făcut trimitere la cuvintele lui Nicolae Iorga, care a spus încă în anul 1936 că noi întotdeauna trebuie să ţinem minte – nu avem ce împărţi cu poporul rus, cultura şi istoria căruia le respectăm. Unica piatră de încercare în acest context este bolşevismul. Prin aceasta vroiam să subliniez că metodele, moştenite de pe timpurile sovietice, în lumea contemporană deja nu sînt actuale. Din neatenţie sau, posibil, în mod intenţionat, autorul articolului, publicat pe siteul de ştiri, a scos din context doar un fragment. Eu, chipurile, am spus, citez: „Noi nu avem nimic în comun cu poporul rus”. Anume acest enunţ denaturat a fost preluat de alte mijloace de informare în masă, care, cu excepţia ziarului „Komsomoliskaia pravda”, nici n-au încercat să facă legătură cu sursa, ca să se convingă, dacă aceasta e adevărat.

Eu am dat deja toate explicaţiile de rigoare în legătură cu aceasta şi sînt gata să fac aceasta de cîte ori va fi nevoie.

În acelaşi timp vreau să menţionez că o atare abordare poate afecta serios relaţiile internaţionale ale Republicii Moldova. În legătură cu aceasta îmi exprim opinia că jurnaliştii trebuie să reflecte mai atent şi mai responsabil probleme de acest gen. Vreau să sper că pe viitor şi colaboratorii portalului menţionat de ştiri, şi alte medii de informare vor acţiona mai responsabil şi profesional”, - a declarat Lucinschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?