X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Banca Europeană de Investiții va susţine producătorii moldoveni și va implementa proiecte noi de infrastructură

5 oct. 2013,, 15:00   Economie
3424 0
Foto: businessinsider.com
Banca Europeană de Investiții (BEI) va susţine producătorii din Republica Moldova și va implementa proiecte noi în domeniul infrastructurii transporturilor, sectorului energetic și promovării exporturilor. Despre aceasta a declarat directorul Departamentului operaţiuni de creditare pentru ţările Parteneriatului Estic şi Departamentului Asiei Mijlocii al Băncii Europene de Investiţii Heinz Olbers în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu prim-ministrul R. Moldova Iurie Leancă, relatează NOI.md, cu referire la Serviciul de presă al Guvernului.

În cadrul întrevederii părţile au vorbit despre proiectele finanțate de BEI în domeniile sus-menţionate. Heinz Olbers a menționat proiectele din domeniul infrastructurii drumurilor, lucrările urmînd să înceapă în anul 2014. Prim-ministrul a subliniat importanța investițiilor în infrastructură pentru a crea locuri de muncă, moderniza economia și a spori competitivitatea. Cu referire la sectorul energetic, s-a vorbit despre noi proiecte de conectare a rețelei de electricitate la cea a Uniunii Europene, în perspectivă oferind consumatorilor din Republica Moldova resurse alternative de energie electrică la tarife mai justificate.

În domeniul promovării exporturilor a fost abordat, în special, proiectul „Filiera Vinului”, care este aplicat din anul 2010 pentru a susține vinificatorii locali în procesul de modernizare și promovare a produselor moldovenești pe piața Uniunii Europene. Pînă acum 15 companii din domeniu au beneficiat de acest proiect, care este finanțat de Banca Europeană de Investiții, ceea ce le-a facilitat accesul pe piețele de desfacere ale UE.

De asemenea, a fost discutată inițiativa de extindere a acestui proiect și în alte domenii, astfel oferind un suport real tuturor exportatorilor de produse agroalimentare în procesul de modernizare și de aliniere la standardele europene de calitate prin resurse financiare accesibile, cum ar fi creditele mai ieftine.

Iurie Leancă şi-a exprimat aprecierea pentru suportul constant oferit ţării noastre, precizînd că Republica Moldova este interesată în lansarea proiectelor importante ce vor spori calitatea vieții cetățenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?