Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Renovarea școlilor din țară pentru facilitarea accesului copiilor cu dizabilități se va face doar pe hîrtie – opinie

6 oct. 2013,, 12:00   Societate
3236 0
Foto: cloudfront.net
Executivul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea Acordului de grant între R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care prevede programul „Integrarea copiilor cu dizabilități în școlile generale”. În opinia lui Alexandru Covalschi, președintele Asociației pentru Apărarea Drepturilor Pacienților și Invalizilor din Moldova, proiectul nu are sorți de izbîndă, deoarece va rămîne la nivel de promisiune și doar pe hîrtie.

Potrivit proiectului, vor fi selectați 20 de beneficiari – instituții școlare din toată republica, în care vor fi construite rampe, vor fi instalate balustrade și vor fi schimbate ușile.

Solicitat de NOI.md, Alexandru Covalschi a spus că acest proiect nu este decît o nouă promisiune din partea Guvernului, în realitate, însă, nu se va face nimic din cele propuse. “E stranie propunerea Guvernului, în condițiile în care se închid multe școli. Cerințele pentru clasele speciale sînt deosebite, dar noi nu avem un personal instruit în acest sens, iar salariile sînt mizere. Teoretic, avem o legislație democratică, dar de fapt nu se respectă și nu se face nimic. Nu am încredere în acest Executiv. Nu există premise economice pentru a renova școlile. De vreme ce FMI insistă pe tăieri de alocări în domeniul social”, a opinat Covalschi.

Menționăm că, potrivit Guvernului, proiectul în cauză urmează să fie realizat pînă în aprilie 2016.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?