Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Acordul de liber schimb cu UE nu va aduce beneficii ţărilor Parteneriatului Estic - expert

4 oct. 2013,, 16:00   Societate
3392 1
Foto: 1in.am
"Semnarea acordului de liber schimb nu va aduce beneficii ţărilor Parteneriatului Estic, dacă prevederile acestuia nu vor fi îndeplinite", susţine Grant Kostanian, expert la Centrul de Cercetări de Politică Europeană din Belgia.

Potrivit agenţiei "Infotag", în timpul discursului ţinut vineri, la Forumul Societăţii Civile din ţările "Parteneriatului Estic", el a spus că "pentru o activitate productivă, participaţii trebuie să respecte toate înţelegerile, altfel nu va avea rost".

"Vorbim despre avantajele pe care le prevăd acordurile dintre ţările partenere şi Uniunea Europeană. Dacă ne dorim ca asemenea proiecte precum zona de liber schimb să funcţioneze, acestea trebuie respectate", a apreciat Kostanian.

Expertul a calificat drept nefondată poziţia Rusiei în raport cu vecinii care au optat pentru calea de dezvoltare europeană.

"Rusia trebuie să înţeleagă că pentru jocurile din secolul al XIX-lea nu există loc în secolul al XXI-lea. Este incorect să îi tratezi pe vecini de pe poziţii de superioritate. Conducerea Federaţiei Ruse trebuie să-şi dea seama că Parteneriatul Estic este şi în avantajul ei, aceasta va avea un impact benefic asupra relaţiilor lor", a estimat expertul.

Parteneriatului Estic este un proiect al Uniunii Europene care urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de integrare ale UE cu şase ţări din fosta URSS: Ucraina, Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Georgia şi Belarus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?