Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Președintele Estoniei vine cu un mesaj de încurajare pentru Moldova, criticînd Rusia

4 oct. 2013,, 15:26   Politică
4170 5
Foto: koerber-stiftung.de
Presiunile economice ale Rusiei nu au făcut decît să crească competitivitatea produselor estone și să diversifice destinațiile exporturilor. Astfel a comentat președintelui Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, impunerea embargoului de către Federația Rusă la vinurile moldovenești. Oficialul susține că țara sa a trecut printr-o perioadă similară. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite NOI.md.

În contextul procesului de integrare europeană, oficialul estonian a declarat că reforma justiției și combaterea corupției rămîn determinante în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Edificarea unui stat de drept necesită timp. Experiența Estoniei demonstrează că schimbarea în bine a justiției moldovenești poate fi realizată prin preluarea practicilor europene în jurisprudență”, a declarat Toomas Hendrik Ilves.

La rîndul său, președintele Nicolae Timofti a declarat că vizită oficialului estonian reprezintă un gest de solidaritate într-o perioadă extrem de importantă pentru viitorul european al țării noastre. „Derularea cu succes a reformelor ne oferă speranța parafării Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb la summitul de la Vilnius. Președintele Ilves a susținut și a pledat, de la cele mai înalte tribune, cauza Republicii Moldova, fapt pentru care îi exprim toată recunoștința noastră”, a spus Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?