Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Premii bănești și diplome din partea Guvernului pentru cîștigătorii concursului „Pedagogul anului 2013”

3 oct. 2013,, 16:28   Societate
4458 1
Foto: arq.ro
Astăzi a avut loc festivitatea dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învăţămînt. În cadrul evenimentului a avut loc premierea laureaților concursului republican „Pedagogul anului”.

Astfel, la categoria „Educătorul anului” a fost desemnată Ecaterina Bratescu de la grădinița nr.8 din Orhei, la categoria „Învățătorul anului” – Lilia Tighineanu de la școala primară nr. 21, mun. Bălți, iar titlul „Profesorul anului” i-a revenit Liliei Butnari, care este profesoară de chimie la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din mun. Bălți.

Premierul Iurie Leancă și ministrul Educației, Maia Sandu, au înmînat învingătorilor diplome, flori și premii bănești a cîte 50 de mii de lei.

Premierul a povestit că vine dintr-o familie cu un părinte profesor de fizică și matematică: „Pot să vă spun că sînt absolut conștient cît de dificil v-a fost să rezistați și să nu vă pierdeți speranța că, într-o bună zi, lucrurile se vor schimba în bine și în învățămîntul din țara noastră”. Potrivit premierului, pentru Cabinetul de Miniștri este crucial să asigure o educaţie de calitate, relevantă pentru nevoile pieții, racordată la evoluțiile din economie şi societate.

Ministrul Educației, Maia Sandu, a îndemnat colegii să aplice metode creative de predare, astfel încît copiii să învețe să gîndească și să contribuie la modernizarea sistemului educațional.

Pe 5 octombrie este marcată Ziua profesională a lucrătorilor din învățămînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?