X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vladimir Putin: Rusia nu își poate da suveranitatea la schimb pentru o viață mai bună

3 oct. 2013,, 12:00   Externe
8335 0
Foto: vibori.net
Rusia nu își poate da suveranitatea la schimb pentru o calitate mai bună a vieții, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a Consiliului prezidențial pentru Cultură, desfășurată miercuri, după cum relatează agențiile de presă ruse ITAR-TASS și RIA Novosti.

'Pentru Rusia nu este posibil să dea la schimb suveranitatea pentru o mai bună calitate a vieții. Pentru că, dacă vom pierde suveranitatea, vom pierde țara', a subliniat Putin.

Declarația liderului de la Kremlin vine ca reacție la remarca renumitului regizor Karen Șahnazarov, directorul studioului 'Mosfilm', care i-a atras atenția șefului statului că, în Rusia, ar putea să apară persoane care să dorească să schimbe suveranitatea politică a țării pentru o viață mai bună.

'Rusia fără suveranitate nu poate exista, în caz contrar se va destrăma, iar dacă se va dezmembra, vor urma o serie de consecințe grave: degradarea întregului teritoriu, a sferei sociale și a oamenilor care trăiesc în acest spațiu', a insistat președintele Putin, trimițînd pe această cale un semnal opoziție proliberale.

De aceea, a spus el, este important de a echilibra prioritățile din domeniul culturii cu cele din domeniul apărării etc.

În deschiderea forumului privind investițiile "Rusia Calling", Putin estimase miercuri dimineață că speranța într-o recuperare rapidă a economiei globale nu s-a materializat. O încetinire a ritmului de creștere economică se resimte peste tot în lume, inclusiv în Rusia, a observat locatarul de la Kremlin, anticipînd măsuri de austeritate pentru perioada următoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?