Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Asiguratorii au numit ziua din săptămînă și luna în care au loc cele mai multe accidente auto

3 oct. 2013,, 00:50   Societate
4685 0
Foto: topnews.ru
Analizele efectuate la nivelul portofoliului de asigurări și statisticile accidentelor rutiere, arată care sînt zilele din săptămînă și luna în care au loc cele mai multe accidente auto. Surprinzător, în Rusia ziua de luni a fost reabilitată, iar ziua în care au loc cele mai multe incidente auto, peste mediile multianuale, este marți. În general, rata accidentelor în timpul săptămînii este constant mai mare în comparație cu zilele de odihnă.

Un număr minim de accidente auto se produc în zilele de duminică . În acest weekend numărul de accidente se reduce cu mai mult de un sfert - pînă la 28 %. Cele mai puţine incidente auto se înregistreaza în zilele de sărbătoare. Respectiv, pe 1 ianuarie numărul incidentelor auto este în scădere de 3,5 - 4 ori comparativ cu media. De două ori se reduce rata accidentelor la 31 decembrie, 2 și 7 ianuarie, 8 și 9 mai.

Cea mai periculoasă lună a anului pentru conducătorii auto din Rusia este martie. Riscul de nimeri într-un accident în această lună este cu aproximativ 10-13 % mai mare decît rata medie anuală.

În plus, experții au stabilit că vineri 13 nu pare a fi o zi neapărat nefastă, căci numărul de accidente rutiere este în ușoară creștere.

În luna octombrie a anului trecut, compania americană de asigurări Nationwide Insurance a efectuat un studiu similar. Atunci cea mai periculoasă zi a fost recunoscută vineri, iar ziua de marți s-a situat doar pe locul al cincilea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?