X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Timofti și Leancă după întrevederea cu ambasadorii UE: este un semnal puternic din partea UE

2 oct. 2013,, 12:13   Politică
3691 6
Foto: noi.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu cei 28 de ambasadori ai Comitetului pentru Politică și Securitate al Uniunii Europene. După întrevedere, șeful statului a declarat că o astfel de întîlnire cu ambasadorii, este un semnal foarte puternic din partea acestui for internațional, care denotă că UE dorește Moldova în familia țărilor europene. Președintele țării a spus că în cadrul întrevederi a transmis un mesaj de promovare în continuare a parcursului european al Republicii Moldova.

“Am vorbit despre situația Republicii Moldova, legată de apropierea evenimentul de la Vilnius ‒ semnarea acordului de Asociere. De asemenea, despre problemele în domeniul justiției, relațiile interetnice, relațiile între partide. Ei au vorbit binevoitor”, a spus șeful statului.

De asemenea, Nicolae Timofti a vorbit și despre relațiile actuale ale Moldovei cu Federația Rusă și Ucraina, care potrivit șefului statului, deși sînt bune, există și unele probleme.

“Am accentual și reiterez că Republica Moldova este pe calea cea dreaptă, calea legată de integrarea europeană. Pentru a ajunge la integrare este nevoie de multă muncă în toate domeniile și pentru aceasta noi lucrăm”, a spus șeful statului.

Tot astăzi și premierul, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu ambasadorii UE. Premierul a spus că aprecierea diplomaţilor europeni față de Moldova a fost una pozitivă. "Au menţionat că Republica Moldova este lider în această regiune a Parteneriatului Estic. Decizia lor de a ne sprijini cu şi mai multă intensitate este una evidentă. Sper în urma acestor discuții să obținem proiecte suplimentare de anul viitor, nu mă refer doar la partea financiară şi politică", a punctat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?