X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Comisia interguvernamentală moldo-română se va întruni pe 3 octombrie, la Chișinău

1 oct. 2013,, 12:11   Economie
8719 1
Foto: infomarket.md
Cea de a șaptea ședință a Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică între Republica Moldova și România se va desfășura joi, 3 octombrie curent, la Chișinău, transmite NOI.md. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, ședința va fi prezidată de viceprim-ministrul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, și omologul său român, Varujan Vosganian.

Pe ordinea de zi figurează 13 domenii de cooperare, printre care energetica, comerțul, industria, IMM-urile, agricultura, turismul, reglementările tehnice, standardizarea și metrologia, etc. Pe marginea reuniunii se va desfășura și un for al oamenilor de afaceri moldo-român, la care vor participa 24 de companii românești din așa domenii ca procesarea de echipamente de ridicat, confecții textile, turnarea metalelor neferoase, construcții, testări și analize tehnice, etc.

Forumul este organizat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. După For, oamenii de afaceri au programată o vizită de studiu la Parcul Industrial ”Tracom” din Chișinău.

Amintim că România este al doilea partener comercial al R. Moldova la export, cu o cotă de 16% sau peste 231 mil. dolari, și pe locul trei la import, cu o cotă de 11,2% sau 374,4 mil. dolari, potrivit statisticilor oficiale pentru primele 7 luni ale anului curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?