X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Economiști: Turismul din Moldova are nevoie de slogane justificate de realitate

30 sep. 2013,, 12:51   Societate
3048 0
Foto: puls.md
Turismul din Republica Moldova se află într-o stare inertă. Sloganele pentru atragerea turiștilor se elaborează, dar de fapt nimeni nu întreprinderi măsuri mai serioase în domeniu. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de doctorul în economie Mihail Poisic, solicitat să comenteze noul slogan al țării noastre făcut public de Agenția Turismului.

„Un slogan turistic pentru țară este important, dar acesta este funcțional doar în complex cu alte măsuri, cum ar fi, de exemplu, dezvoltarea infrastructurii. Or, noi, în prezent, nu avem o strategie reală în domeniul turismului. A fost elaborat un slogan nou, dar situația este similară cu cea de genul ”nu am încă casă, dar deja am numărul ei”. Turismul reprezintă resursa noastră internă. Dar cum putem fi atractivi din acest punct de vedere, dacă toate obiectele pe care le-ar vizita străinii se află într-o stare deplorabilă? Am un prieten care a mers în Finlanda doar pentru a asculta sunetul ecoului în tundră. O chestie banală, dar care atrage foarte mulți turiști. Noi însă elaborăm strategii și slogane, dar uităm de realitate”, a concluzionat Mihail Poisic.

Un alt expert în economie, Andrei Crigan, de asemenea, consideră că în Republica Moldova nu există, deocamdată, o infrastructură dezvoltată și atractivă pentru turiștii străini. „Sloganele sînt necesare. Cel elaborat recent de Agenția Turismului este ”Ospitalitate. Tradiție. Mister”. Sper doar ca acest mister să fie descoperit prin prisma unei laturi pozitive a turismului moldovenesc, pentru că avem în continuare condiții de cazare ce lasă de dorit și condiții deloc bune”, a spus expertul.

Menționăm că la 29 septembrie, Agenția Turismului a anunțat cel mai bun slogan pentru turismul din Republica Moldova – ”Ospitalitate. Tradiție. Mister”, ales în urma unui concurs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?