Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

NASA: "Aşa va arăta Terra în 2099!" (VIDEO)

30 sep. 2013,, 10:21   Ştiinţă şi IT
7798 0
Foto: jurnalul.ro
Agenţia spaţială americană a dat publicităţii un material video în care prezintă modul în care Pămîntul se va schimba pînă în 2099 din cauza schimbărilor climatice, relatează venturebeat.com. Folosind modelele NASA pentru climat şi tendinţe ale vremii, agenţia americană preconizează schimbări drastice ale temperaturilor şi ale precipitaţiilor în secolul curent.

La nivel global, specialiştii NASA se aşteaptă ca temperaturile să crească în semnificativ, iar precipitaţiile să scadă şi să crească în diferite regiuni ale globului.

Responsabilitatea omului în favorizarea schimbărilor climatice este mai sigură ca oricînd, iar temperatura medie a Pămîntului va crește cu 0,3 pînă la 4,8 grade Celsius pînă în 2100, apreciază experții din cadrul GIEC în noul lor raport adoptat vineri la Stockholm, preluat de France Presse.

Grupul Interguvernamental de Experți asupra Evoluției Climatului /GIEC/ și-a revizuit de asemenea în sus estimările privind creșterea nivelului mării, ce ar urma să fie între 26 și 82 de centimetri pînă în 2100, conform noului document.

Pentru GIEC, este în prezent 'extrem de probabil' ca influența umană să fie principala cauză a încălzirii observate începînd cu jumătatea secolului XX, ceea ce echivalează cu o certitudine de 95% în terminologia foarte precisă a raportului de circa treizeci de pagini, sinteza a mii de studii științifice. În ultimul său raport, în 2007, această certitudine era de 90%.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?