X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Audieri în parlament pe marginea situației de la BEM și Aeroportul Chișinău (VIDEO)

27 sep. 2013,, 13:10   Politică
4009 4
Foto: noi.md
În cadrul următoarei ședințe a legislativului, din data de 3 octombrie, vor fi organizate audieri în legătură cu situația de la Banca de Economii și Aeroportul Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței parlamentului, asta chiar dacă ieri și PCRM a solicitat ca să fie organizate audieri pe aceste subiecte, dar deputații din Coaliția de Guvernare Pro-Europeană au votat contra, transmite NOI.md.

Inițiativa privind organizarea audierilor a venit din partea președintelui parlamentului, Igor Corman, care a menționat că în așa fel va fi pus punct speculațiilor privind situația din cadrul celor două instituții.

La rîndul său, președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a declarat că este de acord cu inițiativa, specificînd că PLDM nu a susținut propunerile de ieri ale PCRM, deoarece unii membrii ai guvernului au declarat că se întorc în țară săptămîna viitoare.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, de asemenea, a susținut inițiativa, declarînd că subiectele ce vizează BEM și Aeroportul Chișinău trezesc interesul mediului de afaceri și opiniei publice.

Pe de altă parte, deputatul Ion Hadârcă consideră că audierile ar putea fi calificate drept presiuni asupra Curții Constituționale, care trebuie să se pronunțe pe marginea deciziilor de concesionare a aeroportului și emisia acțiunilor statului la BEM.

Decizia luată de coaliție a fost pe placul comuniștilor, care au solicitat ca în cadrul audierilor să fie prezenți premierul Iurie Leancă, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, dar și procurorul general Corneliu Gurin. PCRM a solicitat, de asemenea, ca audierile să fie transmise în direct la postul public de televiziune, iar deputații să nu fie limitați în acordarea întrebărilor. „Salutam organizarea audierilor, dar sper că nu este o înțelegere în urma șușotelilor dintre coaliție și comuniști”, a spus liberalul Valeriu Munteanu.

“Vă rog să nu fiți gelos. Sînt gata să șușotesc și cu dumneavoastră, daca sînteți de acord”, a răspuns ironic președintele parlamentului, Igor Corman.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?