X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Şase vinificatori au fost desemnaţi cîştigători ai concursului "Polobocul de aur"

27 sep. 2013,, 11:11   Societate
3968 0
Foto: moldova.org
Camera de Comerţ şi Industrie a stabilit învingătorii ediţiei a XII-a a concursului pentru cel mai bun vin de casă "Polobocul de Aur 2013". Premierea cîştigătorilor va avea loc la 5 octombrie, de Ziua Vinului, în centrul capitalei.

Organizatorii concursului au relatat pentru Agenţia "Infotag" că, în acest an, au concurat 500 de probe de vin, dintre care 100 au fost admise la concursul republican. Pentru degustare, cele mai multe tipuri de vin au fost prezentate din raioanele Cahul, Căuşeni, Sîngerei, Făleşti, Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia Vulcăneşti, Călăraşi, Orhei.

Cîştigătorii concursului sînt: Valeriu Suruceanu (Cojuşna, Străşeni) - la categoria de vin tînăr alb din clasele tehnice, Bejenaru Eduard (Ungheni) - cel mai bun vin roşu din clasele tehnice, Ion Pascaru (Chircăieşti, Criuleni) - cel mai bun vin roşu din soiuri hibride, Alexandru Crudu (Orhei) - cel mai bun vin alb mai vechi de un an, Mihail Sava (Costeşti, Ialoveni) - cel mai bun vin roşu de desert, Mihaela Bejan (Taraclia de Salcie, Cahul) - cel mai bun vin alb de desert.

În mod tradiţional, ei vor fi premiaţi cu un butoi de 120 de litri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?