X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Sindicatele bat alarma! Privatizările în masă pun pe jar mii de salariați

26 sep. 2013,, 17:20   Societate
3206 1
Foto: newsmoldova.ru
Sindicatele se arată îngrijorate vizavi de intenția guvernului de a transmite în gestiune privată zeci de întreprinderi de stat. Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza, a specificat astăzi pentru NOI.md că în urma privatizărilor în masă va apărea riscul disponibilizărilor, transmite NOI.md.

Mai mult, Oleg Budza nu exclude că, odată cu schimbarea administrațiilor acestor întreprinderi, ar putea să dispară și anumite garanții sociale. ”Pe lîngă investiții, statul ar trebui să abordeze și problema salariaților, pentru că în prezent aceștia au diferite reduceri, garanții sociale sau premii. Astăzi oamenii au un post de muncă, cu chiu cu vai, dar le este garantat. Mîine însă, nu-i exclus că va veni un director care le va tăia din salarii, va fugi de impozite și asta desigur că nu ne convine. Noi dorim să purtăm discuții să știm cu cine vom avea de furcă”, a specificat Oleg Budza.

La acest capitol sindicatele și-au propus să poarte discuții cu reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internaţional. ”Vrem să abordăm mîine în discuție situația social-economică curentă din țară și probleme ce țin de salarii, pensii și indemnizații sociale. Este vorba despre majorarea salariului minim pe ţară şi a cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real la nivelul minimului de existenţă. Nu în ultimul rînd vom discuta despre riscurile privatizării întreprinderilor de stat, în special în cazul întreprinderilor mari precum CET-urile, Moldtelecom, Constructorul, Tutun CTC, Magazinul UNIC, Fabrica de sticlă și altele”, a precizat Oleg Budza.

Amintim că la începutul lunii curente, guvernul a aprobat lista celor peste 200 de întreprinderi de stat ce urmează a fi privatizate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?