Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Studiu: Reforma sistemului judecătoresc din Republica Moldova bate pasul pe loc

26 sep. 2013,, 12:53   Societate
3476 0
Foto: farciennes.be
Potrivit Transparency International - Moldova, reprezentanţii tuturor ramurilor puterii de stat trebuie să demonstreze voinţă în reformarea reală a sistemului judiciar, să sporească credibilitatea şi imaginea acestuia.

”Pentru reformarea sistemului judiciar organismele internaționale au alocat sume impunătoare, dar nu există rezultatul scontat. Dimpotrivă, cazurile multiple pierdute de țara noastră la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului confirmă existenţa unor probleme serioase în acest sistem”, a precizat sursa citată.

Totodată, în studiu se mai menționează faptul că există o serie de factori care influențează negativ evoluțiile în sistemul judecătoresc din Republica Moldova. „Fenomenul vădit al nepotismului şi cumătrismului; abordarea nepotrivită a regimului de imunităţi; caracterul de „clan”, tot mai mult imprimat sistemului judiciar; vehemenţa cu care autoritățile acestui sistem se opun unor schimbări calitative de personal – toate compromit întregul sistem, subminează procesul de consolidare a statului de drept şi împiedică combaterea eficientă a corupţiei în alte domenii”, a conchis sursa citată.

Menționăm că, potrivit unui studiu realizat recent de Transparency International-Moldova, reformele privind sistemul de justiție în Republica Moldova nu dau rezultate, dimpotrivă, se observă o stagnare în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?