Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Moldova va revizui prognoza de creştere a PIB-ului în 2013 de la 4% la 5,5%

24 sep. 2013,, 10:19   Economie
3126 0
Foto: unimedia.info
În timpul apropiat, Ministerul Economiei va publica noua prognoză actualizată de dezvoltare a economiei în 2013, majorînd indicele de la 4% la 5,5 %.

Fiind întrebat de reporterul Agenţiei "Infotag" care este creşterea preconizată pentru a doua jumătate a anului 2013, comparativ cu indicele de 4,9% înregistrat în ianuarie-iunie, Lazăr a menţionat că acesta va fi puţin mai mare decît în prima jumătate a anului. În ceea ce priveşte prognozele pentru 2014, factorii responsabili din cadrul ministerului încă analizează situaţia fiind în consultări cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Lazăr nu-şi ascunde satisfacţia în legătură cu creşterea PIB-ului în prima jumătate a anului.

"Am aşteptat cu nerăbdare estimarea colegilor de la FMI în ceea ce priveşte creşterea economică. Ei întotdeauna fac o evaluare mai obiectivă decît noi, întrucît au o viziune globală asupra lucrurilor. Economia Moldovei a demonstrat o creştere pe care eu o numesc organică, care nu a survenit din contul unui singur element, ci din contul întregii structuri economice", a remarcat el.

Ministrul a recunoscut că acest lucru va fi, într-o oarecare măsură, o provocare pentru anul 2014, însă există speranţa că şi pe viitor, toate sectoarele economiei se vor menţine în acest ritm de creştere.

Potrivit lui Lazăr, pentru a asigura acest lucru în continuare, guvernul va trebui să înlăture barierele în dezvoltarea mediului de afaceri, în special, în ceea ce priveşte exportul de mărfuri şi servicii.

"Deocamdată ne mişcăm în direcţia potrivită", a menţionat ministrul, bătînd de trei ori cu degetul în masă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?