X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

În Parcul Catedralei va fi înălțată o casă parohială? Vezi schița (FOTO)

24 sep. 2013,, 09:15   Societate
5891 0
Foto : chisinau.md
Primăriei Chișinău i-a fost prezentate două schițe privind edificarea unei case parohiale în spatele Catedralei Mitropolitane ”Nașterea Domnului”. Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a anunțat la ultima ședință operativă a serviciilor municipale că dimensiunile casei, conform schiței, sînt exagerate și urmează a fi supuse dezbaterilor publice, transmite NOI.md.

Unul dintre proiecte prezintă o construcție ce concurează din punct de vedere volumetric cu catedrala. Cea de a doua schiță vizează o construcție mai îngustă, semipotcoavă, cu alt regim de înălțime, dar mai extinsă pe lateral.

Dorin Chirtoacă a subliniat că clădirea schițată seamănă mai mult cu un Palat Mitropolitan decît cu o casă parohială. ”N-aș spune că a doua variantă ar fi mai mică decît prima. Pur și simplu altfel este prezentată. Însă de la casa parohială și pînă la acest edificiu, personal, văd o mare diferență. Argumentarea din partea Mitropoliei a fost că au nevoie de încăperi auxiliare. Este de înțeles, dar nu știu dacă acest proiect ar corespunde unor necesități de ordin tehnic. Din ceea ce observăm, este vorba de un edificiu care se apropie de dimensiunile unui palat. Trebuie să avem o dezbatere în societate pentru a vedea cum urmează a fi implementat acest proiect”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Schițele de proiect privind construcţia casei parohiale urmează a fi transmise spre examinare Consiliului urbanist municipal, Consiliului Naţional al Monumentelor şi Comisiei de experţi a monumentelor de arhitectură şi istorie de pe lîngă Ministerul Culturii. La rîndul lor, chișinăuieni își pot împărtăși opiniile vizavi de aceste proiecte pe site-ul primăriei www.chisinau.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?