X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Bani şi bijuterii de peste 10 milioane de euro găsite pe Costa Concordia, după redresare

19 sep. 2013,, 17:31   Externe
3327 0
Foto: gandul.info
Bani şi bijuterii în valoare de peste 10 milioane de euro au fost descoperite în banca şi buticurile de pe pachebotul eşuat Costa Concordia, care a fost repus pe linia de plutire marţi, în urma unei operaţiuni complexe de redresare, a informat joi canalul de televiziune austriac Oe24, citînd ziarul italian Il Messaggero.

Banii şi obiectele de valoare urmează să fie returnate proprietarilor, după ce va fi posibilă vizitarea navei care se află în faţa insulei italiene Giglio.

În confuzia şi învălmăşeala generală din momentul eşuării vasului, proprietarii au fost mai degrabă preocupaţi să-şi salveze viaţa decît bijuteriile.

Se preconizează ca, după ce va fi deschis accesul pe pachebot, care va rămîne în faţa insulei Giglio pînă în primăvara anului viitor, toate cele 1.500 de seifuri de pe navă să fie deschise şi verificate, în prezenţa avocaţilor, pentru ca apoi banii şi obiectele de valoare găsite să fie returnate proprietarilor de drept.

Potrivit companiei deţinătoare a navei, la bordul navei de croazieră de lux, care are 15 punţi, se află sculpturi valoroase şi picturi ale unor artişti celebri ca Arnaldo Pomodoro, Emilio Tadini, precum şi a unor artişti japonezi la modă. O echipă de experţi urmează să decidă dacă se impune restaurarea acestor opere de artă.

Societatea doreşte de asemenea să verifice cu atenţie nava în vederea posibilelor reparaţii şi să decidă dacă este posibilă utilizarea ei pe viitor. Conform unor informaţii, vasul ar urma să fie însă dezasamblat. În timpul apropiat, o echipă de scafandri din cadrul Departamentului pentru cazuri de urgenţă va începe o inspecţie detaliată a pachebotului.

Nava de croazieră Costa Concordia, cu 4.200 de persoane la bord, a eşuat la 13 ianuarie 2012 după ce s-a lovit de o stîncă în apropiere de insula Giglio, într-un naufragiu soldat cu 32 de victime.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?