Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Biroul permanent a respins repetat solicitarea comuniştilor de a convoca o şedinţă extraordinară a parlamentului

19 sep. 2013,, 10:15   Societate
2002 0
Foto: inprofunzime.md
Biroul permanent a respins repetat solicitarea Partidului Comuniştilor (PCRM) de a convoca o şedinţă extraordinară a parlamentului pentru a discuta pe marginea situaţiei din jurul Băncii de Economii şi a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Potrivit Agenţiei "Infotag", deputatul comunist Iurie Muntean a comunicat, după şedinţa biroului, că majoritatea parlamentară "a demonstrat încă o dată că vrea să ascundă de ochii societăţii detaliile legate de emisiunea închisă de acţiuni de la BEM şi procedura de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău".

"La începutul lunii curente am propus convocarea unei şedinţe extraordinare, însă Biroul permanent nu a fost de acord. Audierile publice organizate de fracţiunea PCRM pe marginea acestor două chestiuni au fost ignorate de Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, Anatol Arapu, conducerea Băncii Naţionale, a Procuraturii Generale, care au primit indicaţii directe de la conducătorii lor – în persoana lui Filat şi Plahotniuc de a nu se prezenta la audieri. Astăzi am repetat propunerea noastră de a organiza dezbateri publice în cadrul unei şedinţe a parlamentului, însă membrii coaliţiei de la guvernare au votat unanim împotrivă", a spus el. Muntean a subliniat că "după aceasta, chiar şi cei mai înrăiţi părtaşi ai coaliţiei de la guvernare au conştientizat că atacurile raider nu vor înceta".

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă a menţionat că Biroul permanent a decis să pună în discuţie problemele invocate de comunişti după ce acestea vor fi abordate în cadrul comisiilor de profil.

"Membrii Biroului permanent au decis că va fi corect dacă comisia de profil va aborda aceste probleme şi va prezenta concluziile săptămîna viitoare", a spus deputatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?