Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Mii de turişti disperaţi încearcă să părăsească Acapulco

18 sep. 2013,, 15:14   Externe
2406 0
Foto: yimg.com
Mii de turişti disperaţi aşteptau marţi să poată urca într-unul dintre puţinele avioane care decolau din Acapulco, cel mai celebru oraş balnear al Mexicului, afectat dur de uragane, apoi de jafuri, relatează AFP.

Soarele şi plaja de care mulţi turişti visau să profite cu ocazia weekendului prelungit datorită sărbătoririi Zilei Independenţei Mexicului au lăsat locul rafalelor de vînt violente, ploilor torenţiale şi inundaţiilor.

Aeroportul inundat şi drumurile de ieşire din oraş blocate au obligat peste 40.000 de turişti şă-şi prelungească în mod forţat vacanţele în acest oraş de pe malul Oceanului Pacific.

"Aşteptăm să vedem dacă ne vom întoarce cu avionul sau vor redeschide drumurile. Dar problema este hrana", spune pentru AFP Andres Guerra Gutiérrez, un mexican în vîrstă de 40 de ani care a venit vineri, împreună cu 14 membri ai familiei sale, în Acapulco, una dintre destinaţiile preferate de către locuitorii capitalei şi care pe vremuri era un loc de vizită obligatoriu pentru staruri de la Hollywood.

După patru zile consecutive de furtuni, soldate cu aproximativ 48 de morţi la nivel naţional, Acapulco, un oraş cu 680.000 de locuitori în care s-au înregistrat mai mult de jumătate din victime, continuă să fie inundat. Sînt afectate în special zonele sărace, de la periferie şi cartierul Punta Diamante, o zonă hotelieră unde apele au ajuns pînă la trei metri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?