Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Republica Moldova pledează pentru dezvoltarea relațiilor cu FMI

18 sep. 2013,, 14:39   Societate
2582 1
Foto: pronowosti.ru
Executivul de la Chișinău este deschis pentru discuţii cu experţii Fondului Monetar Internațional privind modalităţile de depăşire a problemelor existente şi continuarea reformelor. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul întrevederii cu echipa de experţi a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Max Alier, aflată în vizită în Republica Moldova, notează NOI.md.

Reprezentanţii FMI au evidenţiat patru domenii de interes prioritar pentru actuala misiune: politicile fiscale, reformele structurale, stabilitatea sistemului financiar-bancar şi politicile monetare.

Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că guvernul este interesat de dezvoltarea relaţiilor cu FMI, menţionînd că acest aspect are un rol important şi pentru dialogul cu alţi parteneri de dezvoltare ai ţării noastre.

La rîndul său, Max Alier a declarat că actuala misiune este una de monitorizare post-program şi are drept scop analiza situaţiei economice din țara noastră, precum şi examinarea necesităţilor de cooperare în vederea elaborării politicilor de asigurare a stabilităţii macroeconomice în Moldova.

Menționăm că actuala vizită în Republica Moldova a grupului de experți ai FMI va dura pînă la 1 octombrie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?