Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Ministerul Agriculturii: Declarațiile angajaților institutului de horticultură sînt calomnioase

18 sep. 2013,, 12:35   Societate
3156 0
Foto: arena.md
Potrivit comunicatului serviciului de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, emis astăzi, actualii conducători şi unii colaboratori ai Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare au venit cu acuzații calomnioase la adresa ministerului, în cadrul conferinței de presă organizate tot azi, notează NOI.md.

”De menţionat că domnii I. Donică, M. Rapcea şi S. Griţcan, în calitatea lor de foşti conducători ai institutului de pomicultură, dispun de spaţii excesive (birouri personale de circa 33 m2, 50 m2 şi, respectiv, 29 m2 fiecare). Mai mult ca atît, în rezultatul reformelor realizate de Academia de Ştiinţe de comun cu ministerul, în cadrul Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare au fost lichidate funcţiile de conducere pe care le deţineau persoanele nominalizate, ceea ce ar constitui, în opinia noastră, substratul acuzaţiilor aduse ministerului”, se spune în comunicat.

Totodată, Ministerul Agriculturii a anunțat că în cel mai apropiat timp va iniţia un audit intern la institutul de horticultură pentru a clarifica starea de lucruri şi multiplele semnale de gestionare incorectă a activităţii Institutului de Pomicultură de către actuala conducere a ei.

La rîndul său, și Vasile Bahău, directorul adjunct al Agenției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Produselor de Origine Animală, la balanța căreia se află cîteva din clădirile institutului, a declarat pentru NOI.md că toate acțiunile privind transmiterea acestor spații agenției au fost realizate în temei legal, în baza ordinului ministrului Vasile Bumacov.

Amintim că astăzi mai mulți reprezentanți ai institutului de horticultură au acuzat Ministerul Agriculturii de atac raider asupra instituției lor prin emiterea unor ordine ce urmăresc privatizarea unor spații ale institutului în interese dubioase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?