X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Eugen Carpov și Nina Ștanski au discutat despre o eventuală întîlnire între Leancă și Șevciuc

16 sep. 2013,, 17:56   Societate
3720 2
Foto: karadeniz-press.ro
În urmă cu ceva timp, a avut loc o nouă întrevedere între reprezentanţii politici pentru reglementarea transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski.

După întrevedere, Eugen Carpov a menționat că discuțiile de astăzi nu s-au axat pe agenda de la Bruxelles din 3 octombrie, ci au fost o continuare a ultimelor dialoguri avute cu Nina Ștanșki. Ele s-au referit, îndeosebi, la posibilitatea întîlnirii între premierul Iurie Leancă și liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

„Am trecut în revistă posibilele subiecte de pe agenda întîlnirii, am vorbit despre documentele ce ar putea fi semnate și ne-am oprit asupra unei decizii protocolare ce vizează necesitatea activizării grupurilor de lucru care se vor ocupa de examinarea dosarelor penale intentate atît de Chișinău, cît și de Tiraspol pe numele unor persoane oficiale sau lucrători ai structurilor de ordine publică”, a spus Carpov.

La rîndul său, Nina Ștanski a declarat: ”Unicul punct care nu trezește îndoială nici pentru partea moldovenească, nici pentru cea transnistreană este cel despre prelungirea contractului privind comunicația feroviară. De data asta, invităm colegii noștri la Tiraspol pentru a semna prelungirea acestui acord. Mîine deja vom discuta despre o dată anume. Cît ține de o agendă pentru întîlnirea dintre domnii Leancă și Șevciuk, nu văd, deocamdată, conturată una”.

Amintim că ultima întrevedere dintre reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului a avut loc pe 12 septembrie. În cadrul acesteia au fost discutate şi unele aspecte ce ţin de agenda următoarei runde de negocieri în formatul “5+2”, care va avea loc pe 3 octombrie curent la Bruxelles.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?