X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Bumacov: În cazul embargoului sîntem deschiși pentru discuții constructive și transparente

16 sep. 2013,, 16:42   Societate
2947 1
Foto: saptamina.md
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat că partea moldovenească este pregătită pentru negocieri transparente cu Rusia privind embargoul impus de aceasta la importul de vinuri din Republica Moldova, notează NOI.md.

„Am făcut demersurile necesare. Grupul de experți din Moldova este pregătit pentru a negocia. Eu pot să merg la Moscova să continui discuțiile. Acestea vor fi deschise, constructive și transparente. Noi nu vom permite ca vinul moldovenesc să fie discriminat”, a asigurat ministrul.

Totodată, el a îndemnat presa să furnizeze o informație cît mai precisă pentru a evita orice speculații pe marginea acestui subiect. „Cînd vor avea loc aceste negocieri și cînd voi reveni, sper ca mesajul meu să nu fie distorsionat. Noi avem o abordare nouă de comerț și vom face tot posibilul ca să demonstrăm partenerilor noștri că sîntem buni. E nevoie de răbdare și timp”, a mai precizat Bumacov.

În cadrul aceleiași conferințe, Eugen Pîslaru, vicepreședintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor din Moldova, a remarcat substratul politic al embargoului. „Din 2006 și pînă în prezent, am observat că toate declarațiile vizavi de vinul nostru merg în paralel cu evenimentele politice din Republica Moldova. Acest embargo este unul național, de fapt”, a spus Pîslaru.

Amintim că, pe 10 septembrie curent, serviciul sanitar rus "Rospotrebnadzor" a anunțat embargo asupra vinurilor moldoveneşti. Şeful serviciului, Ghenadi Onişcenko, a declarat că interdicţia va intra în vigoare pe un termen nedeterminat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?