X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Chirtoacă către Termocom: În nici un caz nu se acceptă din nou cereri pentru credite sau scrisori de garanție către CET-uri

16 sep. 2013,, 13:34   Societate
2873 3
Foto: publika.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a cerut astăzi directorului SA ”Termocom” să găsească surse pe intern pentru a acoperi datoriile față de furnizori. Solicitarea a fost făcută în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale în condițiile în care întreprinderea înregistrează la această etapă o datorie totală de 200 de milioane de lei, transmite NOI.md.

Dorin Chirtoacă a subliniat că tarifele aprobate în ultimii ani de către CMC prevăd acoperirea tuturor cheltuielilor, inclusiv rentabilitate și profit. ”Prin urmare, dacă ați reușit să aveți parametri de 98% la reparații curente și de peste 80% la reparații capitale, cu atît mai mult trebuie să aveți aceiași parametri și în ceea ce privește acoperirea cheltuielilor curente care țin de achitarea datoriilor față de furnizori, achitarea salariilor și celelalte obligații curente”, a precizat primarul.

Mai mult, Dorin Chirtoacă l-a avertizat pe directorul Termocom-ului, Mihai Cernei, că începerea sezonului de încălzire este pe răspunderea întreprinderii. ”Nu există nici un motiv pentru implicarea administrației locale fie la nivel de pretură, primărie sau consiliu. În nici un caz nu se acceptă în luna octombrie din nou cereri pentru credite, scrisori de garanție din partea primăriei către CET-uri și așa mai departe, cum s-a întîmplat acum un an-doi. Este obligația managementului de a asigura începerea sezonului termic și, în cazul în care vor fi neînțelegeri sau complicații, răspunderea automat va fi a directorului și, respectiv, a consiliului de administrație”, subliniat edilul.

Conform datelor ”Termocom”, la 1 septembrie curent, în municipiul Chişinău, 52 557 de apartamente înregistrau restanţe de peste 1000 de lei la plata facturilor pentru energia termică consumată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?