X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ambasadele Germaniei şi Franţei marchează în Moldova jubileul de 50 de ani de la semnarea tratatului de la Elyseé

13 sep. 2013,, 10:29   Societate
2210 0
Foto: publika.md
Ambasadele Germaniei şi Franţei în Moldova invită toţi doritorii să participe la manifestaţiile dedicate jubileului de 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Elyseé – fundamentul prieteniei franco-germane.

Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia "Infotag", că vineri, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet va evolua duetul de dans din Hamburg cu participarea lui Eric Miot din Franţa şi Karin Brennan din Argentina.

Ambasadorul a remarcat că "bugetul pentru organizarea manifestaţiilor nu este mare, însă finanţele nu sînt principalul".

La rîndul său, ambasadorul Franţei în R.Moldova, Gerard Guillonneau, a menţionat că acelaşi duet va evolua sîmbătă la Bălţi.

Dansatoarea Karin Brennan a ţinut să menţioneze că în atenţia publicului din Moldova vor fi puse trei compoziţii.

"Prima se numeşte "Tosca", care este o istorie de dragoste. În cea de-a doua compoziţie va fi recitată şi prezentată poezia unui poet german, iar a treia se numeşte "Epilog" scopul căreia este de a determina publicul să mediteze. Tot ce va fi prezentat pe scenă reprezintă oglinda vieţii de zi cu zi a oamenilor", a comunicat ea.

Directorul Teatrului de Operă şi Balet, Valeria Şeican, a menţionat că "proiectul este rezultatul colaborării pe parcursul a mai multor ani". Ea şi-a exprimat speranţa că "dansatorii de peste hotare vor găsi în Moldova suflete pereche şi vor veni mai des, întrucît, asemenea proiecte şi vizite demonstrează faptul că Moldova merge sigur în Europa".

Şeican a remarcat că "toate biletele au fost deja vîndute, însă se vor găsi locuri pentru toți care vor dori să vină".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?