X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Estonia susține Moldova pe calea integrării europene – declarație

11 sep. 2013,, 16:47   Societate
2587 0
Foto: epl.ee
Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Urmas Paet, apreciază efortul depus de R. Moldova pe calea integrării europene și se arată optimist privind obținerea unui succes al țării noastre la summitul de la Vilnius. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei vizite oficiale la Chișinău, transmite NOI.md.

Oficialul estonian menționează că Estonia este un susţinător puternic al aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova şi a confirmat disponibilitatea ţării sale de a continua să ofere asistenţă şi expertiză în acest scop.

În contextul embargoului anunţat de Federația Rusă față de vinurile moldoveneşti, Urmas Paet a specificat că producătorii din Moldova trebuie să fie foarte atenţi la calitatea mărfurilor exportate. De asemenea, acesta consideră că embargoul nu este întîmplător și este o oportunitate de a reduce dependența de unele piețe de desfacere a mărfurilor exportate.

Totodată, oficialul estonian a anunțat că Estonia preconizează să finanțeze în perioada 2013-2015 noi proiecte în domeniul educaţiei, cercetărilor ştiinţifice, administraţiei publice locale şi regionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?