Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Dodon comentează embargoul asupra vinurilor moldovenești

11 sep. 2013,, 11:39   Politică
17198 15
Foto : noi.md
Președintele Partidului Socialiştilor din Moldova, Igor Dodon, se arată indignat de atitudinea guvernării vizavi de embargoul asupra vinurilor moldovenești instituit de autoritățile ruse. Acesta scrie pe o rețea de socializare că relațiile dintre R. Moldova și Federația Rusă degradează, în timp ce autoritățile sînt preponderent preocupate de privatizarea întreprinderilor de stat, transmite NOI.md.

Igor Dodon susține că situația la acest capitol riscă să se complice și mai mult în ajunul summitului de la Vilnius. ”Acesta e doar începutul.... Cu regret, guvernanții sînt departe de realitate. Unde exportăm vinurile, strugurii, merele? Ce facem cu migranții și remitențele din Federația Rusă de 1,2 miliarde de dolari? Care va fi prețul la gaz începînd cu 1 ianuarie 2013? Acestea sînt doar cîteva întrebări care însă nu deranjează pe nimeni. Guvernanții sînt ocupați..., mai au cîte ceva de privatizat..., împărțit...”, a subliniat președintele PSRM.

Autoritățile ruse au anunțat ieri, 10 septembrie, că suspendă total livrările de produse alcoolice moldovenești pe piața rusă. Șeful Rospotrebnadzor-ului, Ghenadi Onișcenko, a invocat drept motiv calitatea vinurilor moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?