X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

PPRM îi solicită lui Timofti convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate

10 sep. 2013,, 12:01   Politică
2881 1
Foto: ko.md
Partidul Popular din Republica Moldova solicită convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate privind tranzacțiile în cazul Băncii de Economii și Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit partidului, decizia Guvernului privind concesionarea Aeroportului și cea de neparticipare la emisia suplimentară de acțiuni în capitalul Băncii de Economii nu se înscriu în limitele cadrului legal existent și aduc grave prejudicii statutului, transmite NOI.md.

În cazul Băncii de Economii, ale cărei active valorau în I semestru al anului curent 5 miliarde 703 milioane de lei, statul a fost prejudiciat cu peste 500 de milioane de lei. De asemenea, Partidul Popular constată că emisia suplimentară de acțiuni a fost efectuată cu grave încălcări de procedură.

Cît privește concesionarea Aeroportului, PPRM consideră că lipsa de transparență și de informații dovedesc mai degrabă existența unor înțelegeri de cartel, decît a unei decizii corecte, care ar satisface interesul statului și al cetățenilor.

În aceste condiții, Partidul Popular solicită și procurorului general să se autosesizeze și să dispună examinarea legalității acțiunilor întreprinse de către guvern în procesul de concesionare a Aeroportului Chișinău și în procesul de cedare a pachetului majoritar de acțiuni la Banca de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?