Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Letonia va acorda asistenţă Moldovei pentru reformarea CFM

9 sep. 2013,, 10:30   Societate
2978 0
Foto: moldova.md
Letonia va acorda asistenţă Moldovei pentru reformarea SA "Calea Ferată din Moldova" după modelul european. Acest subiect a fost discutat astăzi la Riga de către miniştrii transporturilor ale celor două state, Anrijs Matiss şi Vasile Botnari.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la serviciul de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, o delegaţie a instituţiei, condusă de ministrul de profil, a plecat într-o vizită de lucru la Riga, cu scopul de a studia experienţa Letoniei în reformarea sectorului feroviar

"Căile Ferate Letone au trecut printr-un proces de reformare în anii 2005-2006, cînd a fost creat holdingul AB Latvijas dzelzcels (LDZ), divizat în trei directorate responsabile de transportarea pasagerilor, a mărfurilor şi de infrastructura feroviară. Astăzi, LDZ se dezvoltă dinamic", a spus ministrul leton al Transporturilor.

Vasile Botnari a subliniat că scopul reformei iniţiate la CFM este ca Moldova să aibă un sistem modern de cale ferată.

"Urmărim optimizarea cheltuielilor şi crearea de noi oportunităţi de dezvoltare ale CFM. Modelul aplicat de Letonia s-a dovedit a fi unul de succes şi sîntem extrem de interesaţi de preluarea lui. De asemenea, intenţionăm crearea unei autorităţi feroviare de stat pentru demonopolizarea ramurii", a apreciat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?