X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

La Soroca va avea loc ediția a treia a Festivalului Mărului

7 sep. 2013,, 12:13   Societate
3818 1
Foto: noi.md
Cele mai frumoase și cele mai delicioase soiuri de mere vor putea fi văzute, cumpărate și gustate la Festivalul Mărului, devenit deja tradițional. El se va deschide la 28 septembrie în orașul Soroca, considerat neoficial "capitala merelor", și va deveni o paradă a producătorilor de mere.

Avînd statut de eveniment național, festivalul devine o platformă pentru schimb de experiență între fermieri și specialiști în domeniul horticulturii, care în acest an vor discuta despre metodele și procesele de producție și de depozitare a recoltei de mere, se vor familiariza cu noi tehnologii de prelucrare a livezilor. Vizitatorii vor afla de ce este necesar să fie incluse în dietă mere proaspete și vor fi informați despre beneficiile unei alimentații sănătoase.
Programul festivalului include discuții cu privire la metodele de cultivare și de stocare a culturilor, precum și un program artistic.

Festivalul Mărului va avea loc pe Piața Libertății între orele 10.00 și 16.00.
În calitate de organizatori ai acestui eveniment figurează Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie și Consiliul raional Soroca. Sînt invitați să participe toți producătorii de mere autohtoni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?