Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Fracțiunea PLDM din cadrul CMC: PL urmează astăzi să întoarcă datoria PCRM-ului

5 sep. 2013,, 10:34   Societate
3819 5
Foto: noi.md
În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău de astăzi, consilierii liberali și comuniști urmează să aprobe netransparent mai multe decizii privind darea în arendă a unor spații din centrul capitalei. Anunțul a fost făcut dimineață, la un briefing de presă, de către fracțiunea liberal-democrată din cadrul CMC, transmite NOI.md.

Consilierii liberali-democrați susțin că de mai bine de trei luni fracțiunile PCRM și PL au format o alianță ascunsă. ”Dușmănia între PCRM și PL are loc doar în fața camerelor de luat vederi, însă pe coridoare între ei domină o înțelegere de invidiat”, a declarat președintele fracțiunii liberal-democrate, Ghenadie Dumanschi.

Drept dovadă sînt chestiunile incluse astăzi pe ordinea de zi a ședinței CMC. ”Astăzi PL urmează să plătească PCRM-ului datoria pentru susținerea care au avut-o în acapararea acestei splendide clădiri din strada Nicolae Iorga. Cum se face posibil ca patru organizații necunoscute scriu cerere către Primărie în data de 24 iulie curent și, imediat, a doua zi, pe 25 iulie, pe ordinea de zi a CMC-ului, aceste organizații primesc niște spații separate în inima Chișinăului de la 150 pînă la 200 de m2? Care este logica împărțirii gratuite în stînga și-n dreapta a acestor spații, în condițiile în care mai multe subdiviziuni ale Primăriei duc lipsă de spații?”, a întrebat Dumanschi.

Fracțiunea PLDM la CMC a anunțat că astăzi nu va participa la ședință, întrucît continuă ședința din vară în care urmează a fi examinate acele chestiuni incluse suplementar. ”Două treimi din aceste chestiuni sînt practic ilegale”, a precizat Dumanschi.

Ultima ședință a CMC a avut loc pe 25 iulie, curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?