X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Avocatul parlamentar va fi redenumit în Avocatul poporului

5 sep. 2013,, 10:22   Societate
2378 0
Foto: trm.md
Avocatul parlamentar va fi redenumit în Avocatul poporului, iar mandatul acestuia va fi extins de la 5 la 7 ani. Aceste modificări sînt prevăzute în cadrul unui proiect de lege, aprobat, miercuri, de Guvern.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a relatat în cadrul şedinţei că proiectul prevede că un avocat al poporului nu va putea deţine două mandate consecutiv.

"Acest lucru constituie o garanţie a independenţei avocatului poporului şi va evita discuţiile că activitatea acestuia este dictată de dorinţa de a obţine susţinerea deputaţilor pentru un nou mandat", a spus Efrim.

Ministrul a mai informat că modificările prevăd că în loc de patru avocaţi parlamentari, cîţi sînt în prezent, va exista un singur avocat al poporului care va avea doi adjuncţi, responsabili de anumite domenii de activitate.

"Acest lucru va implica o responsabilitate mai mare din partea Parlamentului atunci cînd va numi în funcţie avocaţii poporului. Avocatul trebuie să ştie că nu va putea fi revocat din funcţie chiar dacă opiniile sale nu coincid cu cele ale deputaţilor. Pentru aceasta mandatul lui nu trebuie să coincidă cu cel al Parlamentului", a spus Efrim.

În ceea ce priveşte independenţa financiară faţă de Guvern, noile prevederi garantează că oficiul avocatului poporului va dispune de buget propriu, parte a bugetului de stat, care se aprobă de Parlament.

Pentru a intra în vigoare, proiectul urmează să fie adoptat de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?