X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4010

Rogozin este un personaj mai pitoresc, nu prea ține cont de uzanțele diplomatice – declarație (VIDEO)

4 sep. 2013,, 14:46   Politică
5358 23
Foto: point.md
Liberalii reformatori califică declarațiile de la Chișinău a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, drept complicate doar la prima vedere. Aceștia au declarat astăzi într-o conferință de presă că Dmitri Rogozin ar trebui să fie declarat de către conducerea Republicii Moldova persona non grata, transmite NOI.md.

Liderul liberalilor reformatori, Ion Hadârcă, a subliniat că Republica Moldova trebuie să-și mențină parcursul european în pofida provocărilor lansate de către Federația Rusă.

”Declarațiile vicepremierului rus s-ar părea că sînt destul de complicate, dar asta la prima vedere. Încercarea de a ne speria și a perturba parcursul european al Republicii Moldova este din strat eșuată. Dimpotrivă va accentua și mai mult problemele cu care se confruntă Federația Rusă în încercările disperate de a-și păstra o imagine pozitivă”, a specificat Hadârcă.

În context, liberalul reformator, Ana Guțu, a spus că Rogozin ar fi un personaj mai pitoresc și nu prea ține cont de uzanțele diplomatice. ”Prin comportamentul său nițel obraznic a încercat să ne înspăimînte facîndu-ne mai multe aluzii. Astfel de personaje pitorești ar trebui să fie declarate persona non grata, fiindcă încurajează secesionismul în stînga Nistrului. El a mai spus că trupele rusești nu vor pleca niciodată de acolo. Parvin semnale de la ambasadori că vor mai exista provocări din partea Rusiei și nu se știe pînă unde vor merge promotorii acestor provocări. Important este să nu ne lăsăm antrenați în varii conflicte”, a precizat Ana Guțu.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a vizitat oficial Republica Moldova în perioada 2-3 septembrie, la invitația ministrului Economiei al Republica Moldova, Valeriu Lazăr.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?