Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Surprize pentru copiii orfani. Vezi ce vor primi în dar de la o moldoveancă din Italia

3 sep. 2013,, 11:30   Societate
2925 0
Foto:adevarul.ro
O moldoveancă din Italia aduce în dar copiilor din orfelinate și școlile-internat o donație de carte în volum de 5 mii de exemplare. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău, de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, transmite NOI.md.

Din totalul cărților, Zinovia Cazimir originară din satul Bujăuca, raionul Rezina a donat autorităților municipale 1 mie de cărți cu poezii semnate chiar de ea”. Ce este mai frumos decît copilăria? Văzînd că multe familii sînt în dificultate, ca și copil crescut la internat m-am gîndit să fac și eu o bunătate pe lumea asta. Eu iubesc foarte mult copiii. Asta este pasiunea mea. Poate pentru asta Dumnezeu mă inspiră și scriu poezii frumoase” a spus femeia.

Pînă în prezent Zinovia Cazimir a mai făcut o donație în satul său de baștină Bujăuca, raionul Rezina, precum și altor internate și biblioteci din raion. Ea își dorește ca aceste cărți să ajungă la toate școlile internat din republică. "Nu ştiu cum să realizez acest lucru, poate cineva mă poate ajuta cu un număr de telefon", a adăugat moldoveanca.

Zinovia Cazmir lucrează în Italia de mai mulți ani. Ea spune că în prezent lucrează la a doua ei carte, de asemenea, dedicată copiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?