X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Sărbătoarea ”Ziua Vinului”, criticată de societatea civilă

31 aug. 2013,, 10:32   Societate
4076 0
Foto : mold.su
Consiliul Național de Participare se împotrivește deciziei autorităților de a organiza anual la nivel oficial sărbătoarea națională ”Ziua Vinului”. Potrivit membrilor CNP, această sărbătoare dăunează, în special, educației minorilor, transmite NOI.md.

Vicepreședintele CNP, Antonița Fonari, a subliniat că ”Ziua Vinului”, pe lîngă faptul că contribuie la acumularea investițiilor economice, mai și afectează conduita tinerilor sub 18 ani, prezenți la această sărbătoare. ”Îndeosebi acum, cînd Guvernul a decis că iar facem beție în Piața Marii Adunări Naționale. Noi promovăm acest produs în situația în care nu avem politici sociale adecvate care să protejeze minorii. Ce ne garantează că tinerii sub 18 ani nu vor veni anul acesta în Piață? Avem anumite rezerve cu privire la ”Ziua Vinului”. O să demonstrăm în curînd cît de accesibil este vinul pentru copii”, a precizat Antonița Fonari.

De asemenea, vicepreședintele CNP s-a arătat nemulțumită de decizia autorităților de a marca la nivel oficial Festivalul Național al Mărului, organizat anual în ultima sîmbătă și duminică din luna septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?